Siirry pääsisältöön

Kujavuori 6 - Tienoot

Kun meikä tuli kaupunkiin, mä hahmotin siitä neljä aluetta: juna-asema, karsistalo, kujavuori ja asuntola. Karsistaloon on kujavuoresta noin viis sataa metriä etelään. Niin kun uusi laitostalo kujiksella, se on kans  nelikulmainen valkonen rakennus.  Kujikseen on asemalta itäänpäin noin viissataa metriä. Asuntola on länteen päin vajaan kilometrin päässä asemalta. Mä sanon tän siks että meikä yleensä pystyy käveleen nää matkat. Kun mä sain oman asunnon noin kolme kilometriä kujiksesta pohjoseen, mä aloin kuitenkin käyttää kolisevaa ja heiluttavaa raitiovaunua.   

Kujis laskeutuu mereen. Kesät ja talvet jyrkät kalliot on paikoillaan, kuivina ja lämpiminä, tai kosteina ja viileinä. Väliin ne on reilusti lumen ja jään ja eri muotoisten valumien ja jääpuikkojen valtaamina.

Pystyt kalliot ja meren kokee kun menee  kallion reunalle, varsinkin kujiksen korkeiden kallioiden itäpuolelle. Sinne paistaa aamuaurinko ja  tuuli nostaa ylös raikkaat aallot. Pohjosessa, alhaalla, meren vedet nojaa kallioseinään kun mietteissään, tummana ja hiljaisena, seinän harmaisiin, epämuotosiin,  jonkun myllerryksen tekemiin lohkeamiin.  Ylempänä kalliolla, missä vesi ei yhtään pehmennä näkymää, seinämä niinku valittaa ja irvistää. Kallio on nimittäin louhittu räjäytyksillä rikki.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hei, Yle: Yle Puheen arvoista tekijät !

Pyytäisin että soittaisitte ohjelmien välillä - tai olisitte soittamatta mitään ! - mutta jos soitatte, käyttäisitte Yle puheen ohjelmissa jotain muuta väliaikamusiikkia, kuin tuota jankuttavaa nuorten diskojumputusta: 4/4-biittiä.  Olkaa hyvät, lähettäkää eetteriin jotain vapaasti liitelevää avaruudellista, luonnon lintu- tai muuta ääniympäristöstä inspiroitunutta rubato-äänimaisemaa.  Maailma on niin loputtoman täysi muutenkin tuota koneita imitoivaa 4/4 -tahtista kovaäänistä pärinää ja jumputusta.  Yst. terveisin Antti Hernesniemi  Lääket. tri, FM musiikkitiede,  Tutkija, säveltäjä