Siirry pääsisältöön

Kujavuori 5 - Kemia

Meikä pääsi opiskeleen, se tarkottaa nyt sitä että edessä on sitten uusien, monien aineitten opiskelu. Pitää opiskella sitä ja sitä, ja sitä ja sitä. Täytyy tietää mihin kohtaa kukin asia sijoittuu. Että tietää mitä tehdään eri laitteilla tai eri aineilla. Ja mitä kaikkee vuosien aikana on tulossa ? Ei jaksa aatella.

Kemian tentit, joihin joutuu lukeen, on sikäli hankalia että niitä kemian aineita ei näe, sillä lailla kun niitten merkit tuntuu ilmoittavan. Että nyt on natriumia, tai kaaliumia. Ei niitä näy missään. Kemian kaavat tuntuu olevan tollei toisesta maailmasta verrattuna niitten liuosten ulkonäköön. Ne alkuaineet on siellä piilossa niissä liuoksissa. Kun ne sekottaa toisiinsa, ne tulee sakaksi. Tai alkaa kuumeta, tai savuta. Tai jotain muuta siihen tyyliin.Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

I thin kk tha tt anim all s in the z ooss suff errrrrrrrrrrrrr quit e a lo ttttttttttttttttttt - tävisräk tem iälE

Luu len et tä el äin tarh ojen eläi met kär si  vät ai ka pal jon eläin tar hois sa.

I thin k tha t anim al s in the z oos suff er quit e a lo t. 

Taidemaalari Seppo Uolevi Näätänen (1920-1964)

Taidemaalari Seppo Näätänen (Seppo Uolevi Näätänen, 1920-1964) oli minun piirrustuksenopettajani Ruoveden yhteiskoulussa. Hän on minuun melko lailla vaikuttanut kuvataiteilija. Hänen ekspressiiviset, abstraktit työnsä ovat jo alle kymmenvuotiaasta jääneet vaikuttamaan mieleeni.

Viisikymmentä vuotta ensitapaamisesta : Hannu Helin, kirjailija (1944-2015)

Hannu Helin oli minun hyvä ystäväni neljänkymmenen seitsemän vuoden ajan.  Asuimme yhdessä Helsingin Vallilassa. Olin hänen alivuokralaisensa hänen kaksionsa toisessa huoneessa kaksi vuotta, vuodet 1968-1970.  Tapasimme vuosikymmenten ajan toisiamme usein. Sitä useammin keskustelimme puhelimessa. 
Näihin aikoihin vuotta,  elokuussa 1968, tapasimme ensi kerran. Etsin itselleni asuntoa Helsingistä, olin aloittamassa opintoni. Hänen, myös opiskelijan, viides tai kuudes vuosi hänellä menossa, osoitteensa annettiin minulle opiskelija-asuntoja välittävästä konttorista, joka silloin sijaitsi nykyisen Tavastian lähellä. Meitä uusia opiskelijoita, jotka tarvitsivat asuntoa, oli paikalla pitkä jono odottamassa kadun varrella. Kaikki eivät mahtuneet toimistoon.
Menin sitten ratikalla Vallilaan. Hauhontien asunnon oven avasi virnuillen hymyilevä hoikka nuorimies. Kihartuva ruskea tukka kehysti hänen kasvojaan. Vuokralletarjoaja esitteli minulle huoneen, joka oli kaksion keittiö. Olin siihen ja tähän…